Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή είναι να δεχτείς την αγάπη.Όποτε κάποιος σου λέει σαγαπώ, άκου.Κάπου μέσα σου όμως υπάρχει ένα όχι,γιατί δεν μπορείς να δεχτείς την ιδέα ότι αξίζεις την αγάπη.(Όσσο)

Πόσο δύσκολο είναι όμως όταν κάποιος που αγαπάς πάνω απ τον εαυτό σου δεν μπορεί να δεχτεί την αγάπη σου αυτή..Όταν κάποιος σου λέει σ'αγαπώ ΑΚΟΥ...ΔΕΞΟΥ.
Μην ψαχνεις να βρεις,τι ,πως και γιατί..απλώς δέξου το..Μην περιμένεις να βρεις λογική ποτέ σε μια αγάπη..ότι αγάπη και να είναι αυτή,γιατί η αγάπη απ τη φύση της είναι πόλυ πιο πάνω απο κάθε λογική..
Το σημαντικό δεν μπορούν να το δουν τα μάτια..μόνο με τη καρδιά μπορείς να δεις σωστά...
Άσε λοιπόν την καρδιά να τα δει όλα αυτά και μην εμπιστεύεσαι τα μάτια..
Και αν την αφήσεις να δει..τότε θα καταλάβεις γιατί αξιζεις την αγάπη..και μόνο μα μόνο τότε θα μπορέσεις να τη δεχτείς και να δώσεις και εσύ σε άλλους..
Αν δεν νιώσεις με την καρδιά σου δεν θα καταλάβεις ποτέ...
Ο Όσσο έχει τόσο απόλυτο δίκιο..όσο παραξενο και να φαίνεται αρχικά..ο κάθε άνθρωπος φοβάται την αγάπη.Γιατί νομίζω είναι ότι πιο ισχυρό υπάρχει..
Ότι πιο μεγαλιώδες μπορεί να υπαρξεί..και η μεγαλοσύνη αυτή τρομάζει εμάς τους μικρούς ανθρώπους που παρατηρούμε τόσα λίγα..
Αν δούμε όμως λίγο πιο μακριά..αν σταματήσουμε να προσπαθουμε να εξηγούμε τα πάντα τότε ίσως αντιληφθούμε λίγο απ τη μεγαλωσύνη αυτη..

4 σχόλια:

  1. Άραγε καμιά φορά να μας φέρνει σε αμηχανία το γεγονός οτι όταν δεχόμαστε αγάπη μπαίνουμε σε μία κατάσταση υποχρέωσης να δώσουμε κάτι, που δεν έχουμε, πίσω..Κάποιος είπε πως αγάπη είναι να δίνεις κάτι που δεν έχεις σε κάποιον που δεν το έχει ανάγκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω οτι σε αμήχανια μασς φέρνει τόσο αύτο..όσο ότι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε απόλυτα γιατί να συμβαίνει αυτο...δηλαδη γιατί μας αγαπούν..
    Εγώ τείνω να συνφωνησω με την άποψη που έγραψες..αν και μοιάζει λιγάκι παραδοξο..κατά ένα περίεργο λόγο..μου βγάζει νόημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου maria,

    "Πόσο δύσκολο είναι όμως όταν κάποιος που αγαπάς πάνω απ τον εαυτό σου δεν μπορεί να δεχτεί την αγάπη σου αυτή"

    Αυτή είναι μεγάλη φράση και μεγάλη πληγή...
    Θα οικειοποιηθώ μια φράση του Charles Chaplin από το "The great dictator", "Οι άνθρωποι μάθαμε να σκεφτόμαστε (δεν είμαι και τόσο σίγουρος, βέβαια, γι'αυτό) και ξεχάσαμε να αισθανόμαστε (γι'αυτό είμαι)".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου και σενα!!!

    Το σκέφτηκα πολύ για να το γράψω αυτό..και τ έγραψα γιατί το έχω παρατηρήσει σε πολλές εκφάνσεις της καθημαρινότητας...και λίγο πολύ καθένας το έχει βιώσει..
    Όσο γι αυτό που μου εγραψες..θα συμφωνήσω και θα ήθελα να συμπληρώσω..ότι όποιος δεν έρχεται σε επάφη με τα συναισθηματα του..είναι καταδικασμένος να ζει με τα μάτια κλειστά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή